Nogen gange skal man kalde en lort for en lort

– Jo jo, jeg ved da godt at ‘skide’ eller ‘lave lort’ måske ikke er de pæneste udtryk; men det kan altså let gå hen og blive en smule forvirrende, når vuggestuen insisterer på at kalde al numseaktivitet for ‘prut’.
prut-eller-prut

5 meninger om “Nogen gange skal man kalde en lort for en lort”

  1. Ah ha ha..i mine børns børnehave kalder de det heldigvis bare ‘lort’, det skulle vi lige vænne os til i starten, men nu hedder en lort bare en lort og det er så nemt. Men kan godt se, at andre folk lige rynker panden, og næsen(!), når min søn fx proklamerer i køen i netto, at han laver lort! Hvor har du forøvrigt det med bejds fra? På svensk hedder lort jo: bajs. Min mor er svensk, så hjemme hos os hed det bare ‘at bajse’, hvilket jeg først som voksen forstod kunne misforstås på dansk. Prøvede at indføre det med mine børn, men så gik der bare lort i den.. 😉

    1. Altså det kommer af at Bejdse tønden (som i at farve den brun), tror jeg … ved det ikke helt.
      Lidt sjovt at det hedder Bajs på svensk, det vidste jeg ikke.

  2. Har vi samme institution?

    Vi kalder det bare lort. Hvis det kan hedde “hundelort”, kan det vel også hedde lort. For det skal IKKE hedde “pølser” – det er noget, man spiser (med stor fornøjelse) herhjemme.

  3. Jeg insisterer på, at det hedder en lort. Er vel ikke barn af blomsterbørn for ingenting:-) I mine ører er der intet grimt i at kalde en lort for en lort. Nogle pædagoger i børnehaven kalder det konsekvent pølse. Det er da først ulækkert! Tis hedder jo heller ikke…saftevand?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *