To generationer taler ud af Maybritt Laisbo

Maybritte Laisbo

Maybritt tegner til daglig på Tegnestegen på Cityprinsesserne. Hun kan også følges på Tegnestregen på Facebook.
Her kommer Maybritts historie om mormor og Lille Bjarne, der er en fortælling om den driftige 68’er mormor og nutidens Lille Bjarne.
Maybritt gør sig meget i undervisningsmaterialer, og hendes side Skrappe fru Larsen er absolut et besøg værd i den forbindelse.

Hvis du ønsker at bruge nogle af Maybritts tegninger, så husk at spørge hende selv.

Maybritt Laisbo
Maybritt Laisbo

 

Mormor og Lille Bjarne er lige flyttet ind 🙂

feng-shui-mormor-bjarne-skrappe-fru-larsen-illustration-tegning-tegnestreg-tegnestregen-illustrationer-Maybritt-Laisbo-1024x717
Så er alt på plads.
Mormor og Lille Bjarne er nu flyttet ind her på henkogt hverdag. Det skal nok blive godt :-)Mormor har nemlig sat sig grundigt ind i tingene.


En lille fredags bimmelim

mormor-1024x724

Mormor hun kan godt lide et lille glas. Særligt Sherry kan få englene til at synge og himlen nås. Så nogle gange her om fredagen vil du opleve, at Mormor har fået en lille en, til tider i en lidt større klasse. Nu er det ikke fordi Mormor som sådan giver den gas på den konto, det er bare, at der findes så umådeligt mange sjove udtryk for det at drikke sig en kæp i øret. Og det er der vel i grunden ikke mange, der forstår hvad betyder i dag?
Kender du sjove udtryk for det samme? Vil virkelig gerne have flere ord og udtryk til tegnebogen, hæ hæ .
I øvrigt, så ha en fantastisk weekend.


Vi er røde, vi er hvide……nårh nej, nok bare røde 😉

mormor-og-lille-bjarne-1.-maj-tegning-tegnestreg-tegnestregen-illustration-illustrationer-maybritt-laisbo-2
Er der noget at tilføje? Tror bare Mormor og Lille Bjarne triller lige så stille af sted og hører på lidt taler, nyder at bøgen er sprunget ud, tænker på fordums tid, da der virkelig var brug for kamp. Og måske Mormor ryster en historie ud af ærmet, om dengang hun var på barrikaderne, iført afklippet cowboybukser, slogan på T-shirt, hvis T-shirt overhovedet.

Så nyd den dejlige dag derude.


Forår og amoriner i luften <3

Mormor-på-date-illustration-illustrationer-tegning-tegnestreg-tegnestregen-maybritt-laisbo
Lille Bjarne er taget på lejr, så Mormor benytter tiden effektivt, særligt nu, hvor det er forår og solen skinner så dejligt, som i dag.
Mormor er jo fra en tid, hvor de vidste hvad de ville, hvad de ikke ville, samt fri kærlighed og vindmøller. Og sådan er det på mange måder stadig 😉


Så er ferien ved at være slut…

mormor-på-ferie-tegning-illustration-tegnestreg-tegnestregen-illustrationer
Så er ferien ved at være slut. Lille Bjarne kommer hjem i morgen.
Det er nok meget godt, det går jo hen og bliver lidt kedeligt i længden……..SOM OM! 😉


Når to generationer taler forbi hinanden 😉

to-generationer-taler-ud-nu-med-fjer-på-1024x607
Mormor har haft rygende travlt siden Lille Bjarne kom hjem. Der er jo så meget, der skal passes. Kan nævne, Flink fest i Svendborg, lige i Mormors ånd.
I dag har hun også travlt, skal møde veninderne for at lægge en slagplan for sommeren. De har hørt rygter, om at ham den lækre (Poul du ved nok) kommer på Roskilde festival, og det må der gøres noget ved 😉 I mere end en forstand naturligvis 🙂


Nu er der valgflæsk

Rød-blok-blå-blok-valg-mormor-lille-bjarne-tegning-illustration-tegnestreg-tegnestregen-maybritt-laisbo-1024x683
Mormor og Lille Bjarne har sat lidt valgflæsk til livs, og er nu ved at gøre klar til aftenens duel imellem rød og blå blok. Der kommer ikke til at mangle noget, hverken Marmorkage, kaffe med en lille en, popcorn, sodavand, den gule retro citronvand, som Mormor så godt kan lide, samt Lille Bjarnes hjemmebagte kanelsnegle. Det skal nok blive godt, skal det.
Særligt fordi Lille Bjarne ikke er uden meninger, og Mormor er af en helt anden.
Så hvordan tror du, de klarer sig? Altså Helle og Lars, ikke Mormor og Lille Bjarne?


Det er sommer, det er sol, og snart søndag

to-generationer-taler-ud-nej-tak-til-atomkraft-tegning-tegnestreg-tegnestregen-illustration-maybritt-laisbo-illustrationer
Mormor er vild i varmen, faktisk helt ør af alt det hun skal. Kan nævne, folkemøde på Bornholm, diverse koncerter, med Kraftværk, Sparks og Roskildefestival, hvor Poul Mccartney, ham den lækre, spiller. Så der skal købes billetter, men det er en snild sag, fordi nogle af veninderne har allerede lagt sig i soveposer foran billetlugen, så de er klar til, når de åbner.
Lille Bjarne bliver hjemme og passer Lille Mis, for lige det her, syntes han altså er oldnordisk og kun for gamle mennesker. 😉


Biletterne er i hus

roskilde-festival-mormor-lille-bjarne-tegning-tegnestregen-tegnestreg-illustration-illustrationer-kø-tilbud-1024x688
Morgensolen er ved at kaste sine stråler igennem gaderne, og en rumsteren fra skraldemændene kan høres i gadens porte. Mormor og Else er trætte efter en hel nats sjov, hvor de mødte den pæne unge mand, der kunne fortælle dem, at i dag behøver man ikke at lægge sig foran billetlugen, for at få fat i billetter. Downloading af en lille app kan gøre det hele.
Nu var brikkerne ligesom faldet på plads for Mormor, for det havde Lille Bjarne fortalt, men da hun forstod det ikke. På mange måder er det jo nemt, men det er ikke uden et vist vemod, at Mormor hylder digitaliseringen velkommen.


Det er bare bred ymer og Roskildefestival det hele, er det

mormor-lille-bjarne-på-roskilde-poul-mcccartney-tegning-tegnestreg-tegnestregen-illustration-illustrationer-1024x688
“Det er bare bred ymer, er det!” Siger Mormor, mens hun klapper begejstret i sine hænder. For der bliver virkelig slået op til flere fluer med et smæk. Dejligt vejr. Lille Bjarne som er med, og som i morgen ikke bare skal opleve Poul Mccartney, men også et stykke musikhistorie. Else. Kolde fadøl. Ingen mudder og en masse unge mennesker, der går rundt og tror, at Roskilde er noget, de har opfundet 😉 Men pyt skidt nu med det, for de er så pæne, søde, og rare alle sammen, så Mormor tror, at det skal nok blive til noget, det hele.


Mormor og lille bjarne tager lige en lille slapper

tegning-illustration-tegnestregen-tegnestreg-Mormor-sommer-kolonihave-Maybritt-Laisbo-1024x683
Og så ses vi lige pludselig B-)


Sidder på en grøn gren

mormor-lille-bjarne-skrappe-fru-larsen-Maybritt-Laisbo-1024x683
jo, jo, det er stadig sommerferie såmænd. Ferien har allerede budt på cykelture, kaffe i kolonihaven, kage bage dage, slapper på stranden, bål og snobrød, samt dybe snakke. For det er, når hjerne holder fri, at de store spørgsmål opstår.
Eksempelvis så har Lille Bjarnet undret sig meget over udtryk som; han gør sine hoser grønne. Hun når ham ikke til sokkeholderne. Og andre udtryk, talemåder og ordsprog, for det er ikke lige altid, at Lille Bjarne helt forstår, hvad der menes med det.
Eller hvad med, han har ikke til saltet til et æg, fordi ikke alle sidder på den grønne gren. Og Mormor forstår det godt, det var nemlig heller ikke altid knæhøj karse, da hun var ung.
Kan du ikke hjælpe lidt? Kender du betydningen af de nævnte? Eller kender du til sjove udtryk, talemåder eller ordsprog? Det må gerne være nogen, du heller ikke kender betydningen af, for det kan være at andre kan hjælpe med forklaringen. Lille Bjarne vil så gerne fornøjes lidt 🙂


Mormor og lille Bjarne tager skridtet, rejser videre
Foræl-en-historie-mormor-lille-bjarne-på-vej-til-rummet-universet-raket-tegning-illustration-tegnestreg-1024x683

Mormor og Lille Bjarne har efter en dejlig lang ferie besluttet at rejse. Det er altid svært at skulle sige farvel til noget man har været glad for, men så længe det er goddag til noget andet, som man også ved, man bliver glad for, så gør det ikke så meget.
Mormor og Lille Bjarne vil sige tak til jer, som kiggede forbi, og ikke mindst til Sidsel som husede tegnestregen med Mormor og lille Bjarne.
Der hvor de flytter hen er på tegnestegen på cityprinsesserne.Så du er altid velkommen til at kigge forbi 🙂
Du er også velkommen til at kigge forbi Tegnestregen på Facebook, men der vil du opleve en masse andre figurer også. For det tegneunivers der, det er jo kæmpe stort, når først man får kommet i gang 🙂

Så mange hilsner fra Mormor, Lille Bjarne og Maybritt Laisbo